Sprawdzi się jako jesienna dekoracja domu, ale możesz ją także wykorzystać dla zdrowia i urody. W Kopciuszku magicznie zamieniła się w karocę, a ty możesz poczuć jej słodycz w swojej kawie. Oto dynia – dumna bohaterka tej pory roku, której smak odkryjesz w Pumpkin Spice Latte w restauracjach Subway.
Dynia to warzywo uniwersalne, które świetnie sprawdza się w wielu dziedzinach. Jest także doskonałym dodatkiem do kawy. Nie dziwi więc, że kawowy przebój szybko zadomowił się w Europie – połączenie dyniowej słodyczy i pobudzającego napoju to idealny sposób na jesienno-zimowe chłody. Pumpkin Spice Latte to specjał zdobywający coraz większą popularność w Polsce. Kompozycja aromatycznej kawy i pysznego dyniowego syropu będzie rozgrzewać wszystkich miłośników dobrego smaku do grudnia.
W ostatnim kwartale roku SUBWAY® proponuje rozgrzewającą kawę o dyniowym aromacie – Pumpkin Spice Latte. Nutom smakowym towarzyszy mieszanka korzennych przypraw. Sezonowa oferta dostępna jest w restauracjach SUBWAY® w Polsce do grudnia 2017 roku, kiedy ustąpi miejsca kolejnym kawowym nowościom.
Wszystkich miłośników dyniowej specjalności zapraszamy na profil Subway Polska na Instagramie – czeka tam jesienny konkurs, w którym można wygrać vouchery na Pumpkin Spice Latte. Wystarczy wrzucić swoje zdjęcie w towarzystwie nowej kawy. Powodzenia!
Dodatkowe informacje:
SUBWAY®
Historia marki SUBWAY® rozpoczyna się w 1965 roku w Bridgeport w stanie Connecticut (USA). Wtedy właśnie przedsiębiorczy siedemnastolatek Fred DeLuca otwiera "Pete’s Super Submarines", bar z sandwiczami przypominającymi łodzie podwodne, żeby zdobyć pieniądze na studia. Pomaga mu w tym przyjaciel Peter Buck. Restauracja szybko zdobywa popularność, otwierają się kolejne lokale a nazwa zostaje skrócona do SUBWAY®. Kolejne lata są pasmem sukcesów, powstaje system franczyzowy, dzięki któremu sieć rozwija się błyskawicznie.
Restauracje SUBWAY® słyną z amerykańskich sandwiczy przyrządzanych na oczach klienta
i zgodnie z jego życzeniem. Sandwicze komponowane są ze świeżych warzyw, mięs
i wędlin, na świeżo wypiekanym pieczywie. Ten wyjątkowy koncept przez lata zyskał miłośników na całym globie. Dziś sieć SUBWAY® liczy ponad prawie 45.000 restauracji w 108 krajach i jest największą siecią restauracji na świecie. Pierwsza restauracja SUBWAY® w Polsce powstała w 2000 r. w Warszawie, w okolicy Giełdy Papierów Wartościowych. Obecnie sieć liczy ponad 141 punktów w całym kraju, z kolejnymi 10 w budowie.