Sezon jesienny w pełni – jej tegoroczny smak wzbogaca kawa smakowa od SUBWAY®. Jesienią konsumenci sieci SUBWAY® spróbują sprawdzonej Pumpkin Spice Latte. Kompozycja aromatycznej kawy i pysznego dyniowego syropu to oferta sezonowa – napój będzie rozgrzewać do końca listopada.
W ostatnim kwartale roku SUBWAY® proponuje dobrze już znaną i lubianą rozgrzewającą kawę o dyniowym aromacie – Pumpkin Spice Latte. Nutom smakowym towarzyszy mieszanka korzennych przypraw. Sezonowa oferta dostępna jest w wybranych restauracjach SUBWAY® w Polsce do grudnia 2017 roku, kiedy ustąpi miejsca kolejnym kawowym nowościom.
Fani dyniowej kawy mogą odwiedzić profil SUBWAY® na Facebooku. Jak zwykle można na nim znaleźć informacje na temat stale poszerzanej kawowej oferty dostępnej w restauracjach. Pojawią się tam także konkursy, w których będzie można wygrać vouchery na jesienną specjalność z menu SUBWAY®.
Dodatkowe informacje:
SUBWAY®
Historia marki SUBWAY® rozpoczyna się w 1965 roku w Bridgeport w stanie Connecticut (USA). Wtedy właśnie przedsiębiorczy siedemnastolatek Fred DeLuca otwiera "Pete’s Super Submarines", bar z sandwiczami przypominającymi łodzie podwodne, żeby zdobyć pieniądze na studia. Pomaga mu w tym przyjaciel Peter Buck. Restauracja szybko zdobywa popularność, otwierają się kolejne lokale a nazwa zostaje skrócona do SUBWAY®. Kolejne lata są pasmem sukcesów, powstaje system franczyzowy, dzięki któremu sieć rozwija się błyskawicznie.
Restauracje SUBWAY® słyną z amerykańskich sandwiczy przyrządzanych na oczach klienta
i zgodnie z jego życzeniem. Sandwicze komponowane są ze świeżych warzyw, mięs
i wędlin, na świeżo wypiekanym pieczywie. Ten wyjątkowy koncept przez lata zyskał miłośników na całym globie. Dziś sieć SUBWAY® liczy ponad prawie 45.000 restauracji w 108 krajach i jest największą siecią restauracji na świecie. Pierwsza restauracja SUBWAY® w Polsce powstała w 2000 r. w Warszawie, w okolicy Giełdy Papierów Wartościowych. Obecnie sieć liczy ponad 141 punktów w całym kraju, z kolejnymi 10 w budowie.